Mysig gårdsbutik i Torshälla

Reagerade på en liten annons i en ”turistbroschyr” från Eskilstuna kommun. En viltbutik på Wäsby Magasin & Stall i Torshälla. De annonserade bl.a. om renkött. Något vi tycker är lite svårt att få tag på. Kollade på deras hemsida. Det här verkar vara ett trevligt ställe, tyckte vi.

Någon vecka senare eller så åkte vi dit. Ligger efter vägen ut till Mälarbaden, strax före golfbanan. Pil efter vägen visar vägen in i ett villaområde . Vägen slutar strax vid en äldre gård där stall, magasin, ladugård mm är renoverade och lite olika butiker/verksamheter finns. 

Först in en butik med framförallt heminredning i flera stora rum. Mycket porslin, en del kläder och en massa kuddar och andra inredningssaker. Fortsatte över till Magasinet. Där inne fanns en häftig ostbutik. Härlig doft spred sig, flera för mig okända ostar. Här blir det ett klart återbesök när vi har ostbehov. Släntrar över gårdsplanen till en annan huslänga. Först in i viltbutiken. Jodå, gott om fryst viltkött. Ren och älg som vi är intresserade av. Jättetrevlig ägarinna. Lärde oss om varifrån renköttet kommer. Att det kommer mer, kanske även färskt, när nu slaktsäsongen närmar sig. Dessutom en massa tillbehör från norr i butiken. Vi kom hem med en burk rensteksröra som visade sig vara vanebildande god. Återkommer med bestämdhet.

Kikar in hos en keramiker. Trevlig, fina saker. Bakom nästa port en ganska stor galleri-lokal. Nu med fotografiska bilder. Flera riktigt bra växtbilder. Vettiga priser. Från galleriet in i bistron. Ulla valde en tonfiskwrap och jag en asiatisk räksallad som sen lunchmat. Fantastiskt rikligt och gott. Vi satt i sensommarsolen och bara njöt. Även här blir det återbesök.
Lasse

 

Det här inlägget postades i Mat & Dryck, Strövtåg och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CAPTCHA (Robotkollare) *