Ekeby våtmark

Det renade avloppsvattnet från Eskilstunas reningsverk rinner ut i ett stort ”dammsystem/våtmark” där det blir ännu renare innan det hamnar i den närliggande ån. Lär vara Sveriges största våtmark. Första gången jag är här. Hört flera fågelskådande vänner prata gott om det. Mest på rekognoseringspromenad för att kolla in läget. 

Gott om gäss. 1000-tals, mest grågäss. Pratar med några fågelskådare i tornet. Förstår att det måste vara ett eldorado under de olika flyttiderna för olika arter. Och i bakgrunden mullrar bilarna förbi på E-20. Kontrastskillnader.

Fint ställe, återkommer säkert hit till våren. Det ligger bara ett par tre mil hemifrån.
Lasse

Det här inlägget postades i Strövtåg och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CAPTCHA (Robotkollare) *