T.o.r. Stockholm

Ett snabbbesök i Stockholm. Besök ett går lite fortare än beräknat, besök två också lite snabbare (och billigare) än planerat. 

Nu har jag en timme extra på mig + lite tid till lunch. Planlöst går jag genom Klara kyrkogård upp mot Brunkebergstorg, där jag tidigare arbetat. Ser ett vackert hus. Går dit. Bredvid dörren finns en skylt. Här bodde Lennart Hellsing …! 

Drar mig upp till ”Plattan” mot Kulturhuset. Betraktar sorgligt samlingen med ljus och blommor. Något har hänt som inte slutade bra. 

Går igenom Gallerian. Verkar numera vara fler matställen än affärer här. Viker ut och över Regeringsgatan. Letar mig igenom några smala gator, ser en intressant innergård. Går in och inser att jag står på Tändstickspalatsets innergård. Vackert.

Målet med vandringen inser jag plötsligt är NKs julskyltning. När jag arbetade här tillhörde det rutinen att före jul åtminstånde kolla in fönstren. Jag är inte ensam. Undrar hur många bilder tas här varje dag? Går in och där hänger även i år den stora julgranen. Får för mig att ta en bild uppifrån samtidigt som jag kan kolla om Bobergs matsalar finns kvar. Lunch kanske. Matsalarna finns inte kvar och kön till dagens servering är för lång.

Efter lite stopp här och var letar jag mig till Kajsas Fisk nere i Hötorgshallen och deras fantastiska fisksoppa. Kanske inte ser så mycket ut för världen. Men i munhålan är den gudomlig. Delar bord med en lite äldre herre. Samspråk. Visar sig att han var aktiv bandyspelare för Sirius för länge sedan och har spelat mot Västerås SK ett antal gånger. Trevligt samtal.

Kollar stånden på Hötorget när jag i den begynnande skymningen drar mig ner till tåget hem
Lasse

 

Det här inlägget postades i Strövtåg och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CAPTCHA (Robotkollare) *