Liseberg

På besök i Göteborg och en hel eftermiddag på Lisebergs nöjesfält och dess teater. Den nya berg o dalbanan måste vara en nära döden upplevelse. Att hänga en stund på kanten och sedan rakt nerför innan det böjer av uppåt och som en korkskruv fortsätter. Inte klokt.

Vi fortsätter i den bleka solen mot teatern tillsammans med barn och barnbarn. Musikalen Sound of Music står på programmet. Utanför den anrika teatern (som barn var jag här flera gånger och såg Gösta Bernhards revyer) är det en ”Wall of Fame” liknande samling. En massa plattor med handavtryck och autografer av kända artister, partiledare m.fl.  

Föreställningen var lite moderniserad och tillrättalagd för familjer med barn. Den var oerhört bra. Blir varm i hjärtat och kanske lika rörd som alla gånger tidigare,  jag sett den. Tror det behövs så här hjärtknipande berättelser i dagens samhälle. Och jag tror att alla andra i publiken tyckte detsamma – oavsett ålder.

Strosar sakta tillbaka genom den, nu upplysta parken, mot södra utgången. Miljontals lampor, försäljningsstånd, vissa attraktioner är igång och alldeles knökfullt med besökare. Utanför entrén är raden av turistbussar lååång! 
En alldeles underbar eftermiddag.
Lasse

En del av alla tidigare gästande kändisar.

Slutscenen med hela ensemblen.

I mörkret blir många av attraktionerna siluetter i kvällshimlen.

Undra hur många miljoner ljuspunkter som lyser i parken?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CAPTCHA (Robotkollare) *