Julmarknad på Skantzen

Ännu en julmarknad. Denna gång på hemmaplan. Hembygdsområdet vid Strömsholms kanal i Hallstahammar. Snöfall som efter en liten stund övergår i regn och som minnesmärke hänger våra blöta ytterkläder på tork.

Ibland kan jag undra varför jag går på julmarknader. Inte för att jag behöver fler prylar hem. Alla skolbarn som har bakat och jag som egentligen aldrig äter kaffebröd. Det kan hända att jag köper en havrekärve eller två om det finns. Och det fanns det inte.

Märker att jag låter lite gnällig och det är inte meningen. Marknader och andra lokala aktiviteter är jätteviktiga för samhällstillhörigheten. Viktigt att möta lite bekanta, byta ett ord eller två och inte minst vis min uppskattning för alla dessa ideella krafter som bygger vårt goda samhälle. 

Och visst träffade jag lite bekanta, växlade några ord här och där. Lika trevligt som alltid.
Lasse

Det här inlägget postades i Evenemang och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CAPTCHA (Robotkollare) *