The Royal Castle of Strömsholm

Dimman lägger sig som en blöt filt mellan de gamla ekarna nere vid slottet. Strosar ut på ett av fälten, där hästar brukar vara under sommarhalvåret. Klockan går mot tre på eftermiddagen. Ekarnas mäktiga kronor står avlövade som siluetter i den vitmjölkiga luften. Träden är instängslade av grova störar för att inte hästarna skall gnaga på dem. Likaså runt de pyttesmå ekarna som är nyplanterade. Strosar en liten vända mellan ekarna, stannar upp vid de gamla hopphindren. Det växer lava på dem. Säkert har de sett många hästar och ryttare här i hagen. 

Fortsätter vidare bort mot slottet, som är som en magnet. Trots det vidsträckta området dras jag och de flesta andra till slottet. Nu har blå timmen infunnit sig. På trappan in till slottet lyser julgranen. Det är lite råkallt. Drar mig tillbaka. Det lyser varmt från Slottsbodens dörr och fönster. Ännu pågår affärerna. Växlar några ord med en skolelev, på väg hem mellan de röda byggnaderna som ligger i kanten av slottsparken. Redan nu börjar hennes jullov. Minns vilken känsla det var. Dags för mig att vända hemåt.
Lasse 

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade, Strövtåg och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CAPTCHA (Robotkollare) *