Vattnet forsar i Kolbäcksån

Tar en promenad längs Kolbäcksån i Hallstahammar. Det är jättehögt vattenstånd även om det nu är lite avtagande. Sträckan nedströms intaget till vattenkraftstationen är lite lugnare, men ändå rekord mycket vatten. Kollar dammluckorna vid Sporthallen. Alla är inte öppna. 

Nere vid Sörkvarnsbron är det full fart. Här har vattnet från kraftstationen tillkommit. Tror aldrig jag sett så mycket sån fart i forsen. Noterar en del knäckta träd ute på holmarna i forsen. Imponerande krafter.
Lasse

Kolbäcksån nedströms gamla kraftverket

Bra fart på vattnet förbi första dammpassagen.

Utanför Sporthallen

Bron och dammluckorna utanför Sporthallen.

Sörkvarnsforsen, strax ovanför Sörkvarnsbron.

 

Det här inlägget postades i Strövtåg och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CAPTCHA (Robotkollare) *