Strömsholm lördag 28 december 2019

Vacker soluppgång, nästan klar morgon. Och lite kallt. Äntligen!
Vi åker tillsammans med ett par barnbarn ner till Strömsholm. Stannar efter allén in mot slottet för att kolla det höga vattenståndet i Strömsholms Kanal och den översvämmade Ladugårdssjön. I kanalen står vattnet flera decimeter över den fasta bryggan och ute på ladugårdssjön vilar några tusen gäss. De lyfter strax och drar iväg under ivrigt ropande. Några småekor ligger fastfrusna. Barnbarnen kastar kastanjekärnor på kanalens ishinna och det riktigt sjunger om isen. 

Nästa stopp blir vid slottet. Vandrar nerströms efter Kolbäcksån. Det forsar runt om slottet där det ligger på sin lilla slottsholme. Längre nerströms har vattnet täckt alla de holmar som utgör fors-området. Även här en del knäckta träd. Vattnet och den plötsliga kylan bygger upp fantastiska isskulpturer. 

Rätt många som promenerar/motionerar/cyklar här. Efter ett par timmar vänder vi åter. Avslutar med ett fikabesök på Markan. Hästläppar till alla samt kaffe eller varm choklad med grädde och marshmallows till juniorerna. Gott!
Lasse

Vattnet täcker passagerarbryggan i kanalen.

Kolbäcksån översvämmad högt upp på ängarna.

Lite extra påverkan i redigeringsprogrammet.

”Fika” på Markan. Stallbacken i Strömsholm.

Det här inlägget postades i Strövtåg och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CAPTCHA (Robotkollare) *