Fotografiska Stockholm

Åter ett besök på Fotografiska i Stockholm. Började med en lunch tillsammans med en gammal kollega. Vi har nog inte setts på ca åtta år. Kul. Åt en fantastisk god jordärtskockssoppa!

Som fotonörd är det typ julafton varje gång att komma hit. Även denna gång. Huvudattraktionen för mig var Erik Johansson och hans otroligt skapade bilder i photoshop. Kreativt, tekniskt perfekta och med en massa mening och innehåll. Ofta ganska skrämmande/dystopiska. Förstår att det drällde av besökare. Och det en vanlig måndag em.

Intressant var även en stor utställning av den finske fotografen Pentti Sammallahti. Massor av bilder, bara svartvitt och väldigt många små i storlek. Vi var många besökare som fick gå nära som ”Bofinken Knut”. Allt analogiskt och kopiorna gjorda i mörkrum. Det finns en trevlig intervju med fotografen på Fotografiskas hemsida. Värd att se!

Ytterligare en trevlig utställning är Nordic Life. Under en månad har en stor mängd fotografer fotograferat sin vardag i Norden. Bilderna prydligt presenterade med mycket läsvärda texter. Bildresultatet finns presenterat i en bok. 

Inser efteråt att jag missade några utställningar, men det går fler tåg till Stockholm.
Lasse

Alex Prager – Welcome home

Erik Johansson – Places Beyond

Erik Johansson – Places Beyond

Erik Johansson – Places Beyond

Erik Johansson – Places Beyond

Pentti Sammallahti – Distant Land

Pentti Sammallahti – Distant Land

 

Det här inlägget postades i Evenemang, Foto/konstutställning, Fototekniskt. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CAPTCHA (Robotkollare) *