Räksmörgås från Matpiraten

Räkmacka nr 2 i vår högst privata smaktest under 2020. Denna gång en räksmörgås från en av de lokala mataffärerna i Hallstahammar. Kanske lite utanför den gängse tanken att testa en räksmörgås som inte serveras och äts på plats. Men nu blev det så att vi, liksom en massa andra handlar en räkmacka i affären, tar med den hem och njuter av lite färdiglagad lyx.


Minnesanteckningar
Pris 60:-
Betyg 4- (skala 1-5)
Rågkaka. En knapp halv under/överdel. Dryg normalstorlek.
Innehåll: Bröd, hela salladsblad i botten, gott om konserverade räkor i mindre format, gott om äggskivor, majonäs, en tunn citronskiva, färsk (lite trötta) dillkvistar, gurkskivor, tomatklyftor.
Rent och prydligt. Feg (ingen?) kryddning. En lång innehållsbeskrivning av allting. Måste vara bra för kunder med olika allergier. Noterade att räkorna är konserverade. Har egentligen aldrig funderat över räkornas behandling före de ligger på smörgåsen. Frysta har jag utgått ifrån. Skall börja fråga framgent.

Saknar även här en tydligare smaksättning, men har större förståelse för att butiken kan tycka att det är säkrare att överlämna den kompletteringen till kunden.

Sammantaget en generös räkmacka, ganska saftig och helt OK. Priset gör den extra prisvärd.
Lasse

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CAPTCHA (Robotkollare) *