Okänt fantasyland

I ett skogsparti i närheten av där vi bor finns, rätt betraktat, en del märkliga saker att upptäcka. Följ med på en upptäcktsfärd!

Iväg längs skogsstigen, letar mig upp på spaning i fornborgen på höjden.  Måste ha varit knepigt att på 500-talet ta sig in i dessa befästningar. Spanar runt, ser inget liv. På en stenhäll finns något inristat som nog är mer samtida än forntida. Kan inte uttyda det.

Fortsätter efter stigen. Hela skogen är klädd i grön mossa, på döda trädstammar växer veckig orange svamp, blir lite häpen när jag ser en gammal fågelholk. På en sida är den blåmålad. Stöter på ytterligare fågelholkar med den en sidan, alltid samma sida!?, blåmålad. Varför?

Plötsligt skymtar något rött till inne i skogen, blev så paff att jag inte kunde hålla kameran stilla. Men nog var det väl … Strax bredvid hittar jag en rökutgång, kamouflerad till stubbe. Nu tar jag mig varsamt framåt. Jag har varit i de här markerna tidigare och sett småfolket. Men det är flera år sedan.

Kollar på gömställen jag minns från förra gången, men nej. Plötsligt i en trädhålighet ser jag den första, tassar tyst vidare. Nu börjar jag få ordning på mina ögon. Det påminner lite om att plocka trattkantareller. Först ser man ingenting, sedan ingenting, sedan plötsligt ser jag.

I närheten passerar människor med hundar i rask promenad. Inte ser och hör de. Hundarna borde få någon vittring, men nej. Tar ytterligare några bilder så försynt jag kan.

Dags att lämna småfolket i fred.
Lasse

Det här inlägget postades i Stillhet och tankar, Strövtåg. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CAPTCHA (Robotkollare) *