Stockholm Furniture & Light Fair

Då har vi frossat en hel dag på Stockholmsmässan i Älvsjö. Travat runt bland 700 utställare! Möbler och ljus. En del med inriktning mot privat miljö och väldigt många mot offentlig miljö. De med inriktning mot offentlig miljö var nog flest och det finns företag som ex:is arbetar med att begränsa ljudet i det offentliga rummet. Möbler som klarar rejält hårt slitage, som är stapelbara, som tål utomhus, brandsäkrare textilier, …

Vi tycker det är rätt kul att gå runt och kika på , spana efter trender, färger, … Och se om det finns något som intresserar oss. Vi hittade lite utomhusbelysning, men tyvärr var personalen i montern rätt okunniga, vilket var tråkigt. Annars brukar de vara superbra, vilket vi upplevde i alla andra vi stannade och pratade i. Några producenter tog vi lite info från. A2 i Skillingaryd får nog ett besök på vårkanten som exempel.

Vi satt även på två föredrag och lyssnade om stilar, trender och inredning. Kanke vi köper en bok som det tipsades om.

Roligast att besök är avdelningen för nya, unga designer och möbelskapare samt möbelskolor. Här fanns allt från roligt galna idéer, samarbetsprojekt med möbeltillverkare, fantastiska möbelsnickerier från några skolor till mer långt gång produkter. Ett par önskade vi extra lycka till till. Hoppas deras grejer kommer i produktion, vi kan klart tänka oss att handla.

Trötta i benen efter en lång och rolig dag.
Lasse

Ytterligare en ung designer som hittat på en kombo av dåtidens boksnurror och barskåp. Som dessutom kan öppnas diagonalt och bli som en liten bardisk. Kan komma att dyka uppå hos Svenskt Tenn!

Nya designers. Här ett bord vi gärna skulle köpa Hoppas den trevlige designer hittar en producent.

En favoritproducent. Conform som gör sjukt bekväma fåtöljer.

Vi lyssnade på ett par föredrag.

”Alla” de kända märkena var där. Här STRING hyllan

Så kan en stol också se ut.

 

Bäddsoffa som blir en våningssäng! Jätteenkelt att fälla upp o ner.

Snygga utomhusarmaturer.

En del hade mer häftiga exponering än andra. Kanske mässans ”bästa” monter i att skapa uppmärksamhet kring sina produkter.

 

 

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CAPTCHA (Robotkollare) *