Klackbergs gruvområde

Besökte Klackbergs gruvområde häromdagen med en kamrat. Tyvärr finns det ingen karta att ta med sig på promenaden längs lederna och alla gruvschakten. Dessutom var skyltningen rätt sliten/obefintlig och ibland felaktig (en del skyltar var nog ämnade att visa teaterbesökare till rätta. Men Norbergsspelet har inte spelats på många många år).

Nog med kritik. Vi fick flera timmars vandring upp och ner, kikade på små och stora, vattenfyllda gruvschakt Tittade på rester av malmbrytningen, vackra marmorerade stenar, gick lite vilse, hittade en övergiven bänk ute på ett hygge, fikade, kollade spelplatsen för Norbergsspelet, besökte Blå Grottan och hade en trevlig dag i Klackbergs naturreservat.
Lasse

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CAPTCHA (Robotkollare) *