Lotta Antonsson på Västerås Konstmuseum

Besökte det här igår kväll:

Foto i förändring med Lotta Antonsson, Annika Elisabeth von Hausswolff och Niclas Östlind

Under hösten uppmärksammar Västerås konstmuseum det fotografiska mediet. Vi bjuder in till fördjupande samtal kring fotografiet som konstnärligt verktyg.

Konstnärerna Lotta Antonsson och Annika Elisabeth von Hausswolff slog igenom under det tidiga 1990-talet. Genom sina fotografiska verk riktade de skarp kritik mot den manliga maktordningen som dikterade hur bilder i vår omgivning skapades och konsumerades. Deras tidiga verk kom att spela en enorm betydelse för de feministiska strömningarna i konsten och influerade en ny generation av kvinnliga konstnärer och fotografer. Men hur upplevde de själva den tiden och sina konstnärsroller? Och hur ser de på den fotografiska bilden såhär 30 år senare?

Medverkande

Lotta Antonsson är aktuell med en separatutställning på Västerås konstmuseum 5 september – 8 november. Här kan du läsa mer om Lotta Antonssons utställning. Annika Elisabeth von Hausswolff är aktuell med en separatutställning på Moderna Museet under våren 2021. Samtalet modereras av Niclas Östlind, curator, författare och lektor i fotografi vid HDK-Valand i Göteborg.

Givande kväll att få lyssna på två av de mest nya tongivande fotograferna av idag. Moderatorn Niclas var också alldeles utmärkt i sin roll. Här nedan några bilder från Lotta Antonssons utställning. Det mest intressanta med den är hur övriga delar i utställningen, som inte hänger på vägg, interagerar med de fotografiska verken.
Lasse

Niclas, Lotta och Annika (tyvärr skymd)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CAPTCHA (Robotkollare) *