Hösttunga skyar

Höst i vår trädgård
26 – 27 september 2020

Det har småregnat stora delar av lördagen. I seneftermiddagens dunkel slutar det och jag går ut med min kamera. Dumt nog utan stativ. Det blir många suddiga bilder. I det dunkla ljuset och i den fuktfyllda kvällen mättas färgerna alldeles speciellt. Brukar prata med mina ”fotoelever” om det magiska ljuset när regnet slutat och ljuset hänger kvar – då är det är dags att lämna TV-soffan för lite extra fotoupplevelser. Och, det gäller även i den egna trädgården.

Strosar sakta runt i trädgården. Den prunkande skönheten har förändrats till en mer återhållsam och värdig skönhet. Som när kvinnan åldras och uttrycket får med sina rynkor och gråa hår ett djupare, värdigare och vackrare uttryck. Likt ett högklassiskt vin som utvecklas med åren.

Under den gågna helgen har jag i maklig takt städat bort växter lite här och där, tömt växthuset på sitt innehåll, grävt upp växter på kökslandet – med andra ord – hösten har kommit och med den har invintringsfasen påbörjats. Trädgårdsbekanta kommer, får några kvistar av vårt fikonträd för framdragning av egna fikonträdsplantor samt ett ex. av en papyrus. En lite kul och udda växt. Måste övervintras inomhus.

Klyver lite ved och bär in till huset. Blir flera brasor ikväll + god mat och vin.
Lasse

Sommarens stilla samtal är över, vi sitter inte längre här och beundrar våra rosor på andra sin gräsmattan. Här dröjer sig kvällens sista solstrålar sig kvar. Ikväll blir det kaminens gulfärgade sken.
En ros lever vidare i sina sista flämtande kvällsminuter. så vacker, så skör, så levande … och doften!
Vår stickiga metallblåa Alpmarton har skiftat färg, Till nästan guldglänsande! men de sylvassa taggarna är kvar. En skönhet som kräver varsamt handlag att närma sig.
Ilsket påträngande lyser den gula rudbeckia upp i det dunkla ljuset. Lärde mig någongång att svart text på gul botten har ett högt uppmärksamhetsvärde. Gäller även i vår rudbeckiarabatt!
Klassiska rudbeckian ”Magnus”. Lika vacker med och utan pollinerande insekter. Framåt vintern kommer jag åter och fotograferar dig i din strama snygga design.
Höstens intensiva färger lyser upp vid entrén!
En detljbild på hostablad/funkiablad får avsluta lördagskvällens fotopromenad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CAPTCHA (Robotkollare) *