En onsdag i oktober

Det händer inte så mycket. Vi håller oss i självvald karantän. Hustrun är nyligen höftopererad så några längre promenader blir det inte än.

Efter frukost åker vi till Bürgers plantskola i Köping. Vi behöver köpa lite ljung. Tittar också på pumpor inför Halloween. Ögongodis. Jag promenerar över till en äppelutställning. Tänk så många sorter det finns och ändå saknar jag någon.

Ser en kvinna efter vägen med en konditoripåse från Bivur. Skall vi köpa med oss något gott hem till fikat? Ja! När vi väl kommit dit inser vi, att vi kan fika hyggligt coronasäkert där, vilket vi gör. Konditori Bivur är en institution i Köping och blev än mer känd häromåret när filmen Tårtgeneralen spelades in här. Kul att fika på lokal igen.

Kvällen avslutades med att jag var på den första vinprovningen sedan pandemin slog till. Stor lokal och respektfulla avstånd. Provning av Zinfandel och Primitivo. Två druvor som har samma ursprung från forna Jugoslavien. Plus ett glas med en okänd druva i. Klarade av att identifiera de två som skulle jämföras, den okända gick jag bet på. En lite modernare Rioja – brukar annars vara relativt lätt att känna igen Rioja, men idag är det många som skippar ekfaten med den så typiska vaniljstilen och då blir det genast svårare. Trevligt i vilket fall som helst med att åter få träffa likasinnade.
Lasse P

Startklar. Viner, vatten, protokoll, bröd och lite tilltugg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CAPTCHA (Robotkollare) *