Den 29 oktober 2020

Första fina dagen på länge. Vi börjar med att räfsa löv. Framförallt från blodlönnen på framsidan av huset. Säck efter säck fylls. Bland buskarna ligger en massa små fågelfjädrar. Dramatik alldeles utanför sovrumsfönstret.

Klipper av några lagom långa idegranskvistar. Hustrun går in och börjar göra iordning ”gravsmyckningsprydnader”. Jag går upp i trädgården. Rosengången gapar nästan tom. Inga röda rosor. Klipper av några revor av murgröna samt några stjälkar av den röda kärleksörten samt lite gul benved. Lämnar över det till frugans binderiarbete. Fyller färdigt säckarna. Klipper gräsmattan i högsta tempo. Tanken är att klippa slut på bensinen och gräsmattan har växt väldigt mycket, så den behöver bli kortare. Märks att hösten är varm. Hann innan bensinen tar slut.

Lastar bilen med lövsäckarna samt gravprydnaderna. Först ut till Bergs kyrka. En stilla stund, vi tänder ljus för våra föräldrar. Går sakta tillbaka till bilen. Möter andra som också väljer att åka ut några dagar innan Alla helgons dag, i det vackra vädret.

Nästa stopp blir återvinningen och sju säckar fattigare fortsätter vi sedan in till samhället, hinner med några inköp. Stannar till vid sonens hus. Nästa vecka kommer dräneringsföretaget som skall fixa till deras grund, isolera grunden, göra markarbeten inför nästa års uterumsutbyggnad. Blir lite kallt att stå ute på tomten och prata.

Tänk om vi hade haft en bastu säger huttrande hustrun i bilen hem. Aha! Läge att prova årets Blossa glögg. Detta år med smak från Marrakesh, mynta te. Vi har varit där och självklart smakat deras mynta te. Lite tveksamma smakar vi. Riktigt gott! Raskt lite varmare i kroppen. Härligt med en dag vi inte ugglade inne hela dagen.
Lasse

Lönnblad i drivor.
Äta eller ätas?
Inga doftande rosor längre.
Röd kärleksört.
Undrar om några fler rosor orkar slå ut? Tror inte det.
Lövsäckar
Bergs kyrka, ett par dagar före Alla helgons dag.
Blossa glögg årgång 2020. Värmer gott!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CAPTCHA (Robotkollare) *