5 december 2020

Strömsholmsområdet räknas nog som ett riktigt mekka för hästintresserade. Väster om slottet ligger utbildningsanläggningar, stallar, ridhus, boende mm. Öster om Strömsholms slottet finns hoppbanor, dressyrbanor, längre österut finns Grand National området. Hinderbanor. Ännu längre österut på Österängarna finns området för fälttävlan med sina kraftfulla hinder.

Den här dagen ägnades åt att ströva runt på Österängarna. Samma grådisiga väder som de flesta andra dagarna. Läste i tidningen att vi bara hade fått sju timmars sol under november!. Inte att undra på att det känns surt. Både i naturen som i sinnet.

Passerar gränslandet mellan Grand National banorna med sina vita staket och fälttävlingsområdet med sina naturhinder. Ägnar ett bra tag åt att strosa efter mälarstranden. Nästan bara vass och alar här. Förundras återigen över vilka stora hinder det är i fälttävling. Strosar bort till ett träd som jag gillar extra mycket. Skall bli lite bättre på att följa trädet under året. Samt ta reda på vad det är för sort.

Vänder tillbaka mot bilen, återigen möter jag människor som promenerar. Alltfler ju närmare slottet jag kommer. Det är ett populärt och fint besöksmål. Gott om plats att coronasäkert lapa luft och få motion.
Lasse

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CAPTCHA (Robotkollare) *