Dogwalk

Underbart vackert väder. Solen visar sig från sin varmaste sida. Lite snö har pudrat marken lite vit. Isen håller på att lägga sig. Vi väljer att går runt Skantzsjön. Drygt två kilometer. Det blir längdrekord för min hustru med sin nya höft. Utan kryckor, bara med stavar som stöd. Återkomsten till det nya smärtfria livet kräver sin försiktiga träning.

Att gå runt sjön är populärt. Kanske precis som vi – få lite frisk luft och motion innan vi sätter oss framför TV för att se längdskidåkning med och utan gevär. Heja på bekanta, växlar några ord här och där. Inser att det är väldigt många hundar med matte/husse i koppel. Även om det bara är några få minusgrader är det många hundar iklädda värmande kläder. Västar verkar vara mest populära, någon tröja och någon med benvärmare. Några bärs i famnen av matte/husse. Är det så att det är julklapparna som visas upp? Plötsligt blir promenadvägen runt sjön en hundarnas mannekänguppvisning – en hundarnas catwalk under matte/husses dogwalk.

Uttrycket att vara som hund och katt får här en ny innebörd.

I snön på vår altan har en katt promenerat. Plötsligt blir det så självklart varför mannekängernas avlånga scen, där fötterna (inte helt naturligt) sätts framför varandra i en lätt tillgjord gång, kallas för catwalk.
Lasse

Kanalen rinner ut i Skantzsjön, där Krutholmen syns.
Kära hustru med Skantzsjön bakom sig.
Isen lägger i en vik.
Glad hund visar upp sin julklapp på sin dogwalk och catwalk.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CAPTCHA (Robotkollare) *