Dagens promenad …

… gick ut till Gränby. En liten hussamling några kilometer bort. På vägen dit passerar jag flera ”hästgårdar” och gott om hästar i hagarna. Solen skiner, ca 6 grader kallt och nästan vindstilla. Fotograferar en vit ponny, en glad tjej som rider på åkern bredvid vägen och ytterligare en häst får bli modell.

Vid Gränby finns en ”mjölkpall” som det såg ut förr. Där mjölkbönderna ställde ut sin mjölk för leverans. Mjölkbilen, från mejeriet, kom och hämtade upp resultatet av dagens mjölkning och lämnade tillbaka de tomma krukorna från tidigare leverans. Idag funkar det inte så. Men deras mjölkpall är alltid så fint ”dekorerad”. En fröjd att se. Och den pyntas olika alltefter årstid.På vägen hem vänder jag upp igenom vår lilla skog. Solen har sjunkit och blivit varmare till färgen. Släpljuset faller lite vacker här och där.

Väl hemma kollar jag på ”appen” hur långt jag gått, hur många steg det blev, osv. Mest intressant var att jag stått på båda fötterna 28% av tiden. Det är när jag fotar eller snackar med någon jag träffat längs vägen. Det är nog de stunderna jag gillar bäst.
Lasse

PS Klicka på bilderna om du vill se dem i full storlek.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CAPTCHA (Robotkollare) *