Skantzsjön runt – igen

Vackert väder, fortfarande kallt, snö och halkigt. Vi valde ett varv runt Skantzsjön igen. Lagom långt just nu som träning för hustruns nya höftled. Broddade skor och vassa stavar som stöd.

Sjön är egentligen en del av Strömsholms kanal i Hallstahammar. Den utgör ett nödvändigt vattenmagasin för att försörja slussarna nedströms med vatten. Det betyder att både tillflödet och utflödet utgörs av kanalen. Vid sjön låg centrum för kanalens verksamhet när den var i full drift. Idag är det ortens hembygdsförening som med bravur förvaltar området i samverkan med kanalbolaget, kommunen och några andra. Trivsamt område att besöka.
Lasse

Klickar du på bilderna förstoras de.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CAPTCHA (Robotkollare) *