”FuskJansson”

Läste det här tipset/receptet i en blogg/tidning. Och eftersom jag älskar Jansson kunde vi inte låta bli att testa. Det bygger på att använda en färdig potatisgratäng som grund.

Recept
Skala och skiva två gula lökar. Stek dem varligt i en större panna.
Smörj en ugnsfast gratängform.
Blanda ihop 1,5 dl grädde och spad från en ansjovisburk (ta mer eller mindre beroende på hur du gillar smaken)
Ta upp och spara en del av löken till garnering.
Häll i gratängen, 800 g, (vi använde Peka) i lökpannan, späd med grädde och ansjovisspadet. Koka upp och sjud några minuter.
Fyll gratängformen med en del av potatisblandningen, varva med ansjovis. Spara några till topping. Avsluta med potatismassan.
Toppa med ansjovis och resten av löken. Kanske lite ströbröd också.
Gratinera mitt i ugnen i ca 15 min. Håll koll så att det inte bränns.
Ta ut och garnera med lite dill.

Öl och en liten snaps var inte fel.
Inte är det en Jansson, men smaken var himla god. Kanske kan bli som tillbehör till någon rätt. Stekt gös kanske – ansjovis är en god kombo till gös och abborre.
Lasse

”Fusk Jansson”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CAPTCHA (Robotkollare) *