Söndagspromenad

Strålande vinterväder, nästan ingen vind och bara – 5 grader. Vi åker ner till Strömsholms slott, som så många gånger förr. Det är vackert, rofyllt och lättgånget. På den stora ridbanan vid slottet kommer några hästtjejer stillsamt skrittande, ser härligt ut och det visar att Strömsholm – ett av hästsveriges rikscentra – är en levande verksamhet. Ler lite vid bron över forsen in till slottet, åt antalet personer som får vistas på den begränsande yta som bron utgör. Specialvilkor för hovet om trängselbegränsningar i pandemitider?

Går ganska snabbt ner till Kolbäcksåns utflöde i Mälaren. Nere vid bryggan. Isen har lagt sig tjock. Följer i spåren av andra och fotograferar den östra åmynningens öppning mot mälarviken. Alhängena efter stranden kommer slå ut om några veckor om kylan ger med sig.

Fortsätter in över Österängarna, följer lilla sjösvängen på Grand Nationalbanan. Passerar hästkyrkogården där nog ett tjugotal kända hästar ligger begravda. Går upploppssträckan på galoppbanan. Det är mycket maffiga ekar här på Strömsholms marker. Kanske skulle ta och göra en utställning/bok bara på det temat.

Vänder tillbaka mot bilen. Vid forsen sitter Strömsstaren på en iskant. Här kan man snacka om vinterbadare. Frugan säger: Att den fortfarande bor kvar här vid samma plats – men vi inser att det gör väl vi också. Möter några fotokamrater, växlar några ord. Avslutar med att ta svängen förbi Marketenteriet och köpa med oss lite nybakade kalorier till eftermiddagskaffet. Det är ju Alla Hjärtans dag – lite extra tillåtet då.
Lasse
Klicka på bilderna så förstoras de.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CAPTCHA (Robotkollare) *