Promenad Fettisdagen

Vissa dagar är både rätt okomplicerade och samtidigt traditionsrika. Fettisdagen är en sådan. Semlor är oerhört viktiga för bageribranschen och många verkar både baka och äta semla så snart julbordet är avklarat. Men inte vi! Skall det ätas semla skall det göras på rätt dag!

För att komma i form tar vi oss en promenad runt stallbacken vid Strömsholm. Visar sig att själva stall- och ridhusområdet är avstängt för oss besökare i pandemins spår. Tar istället en kortare promenix runt gamla och en hel del nybyggda hus här på området.

Kollar ut över det jättestora djursjukhuset, det är imponerande stort. Vi har varit där på studiebesök för ett par år sedan och blev djupt imponerade. Stannar till vid den gamla gula veterinärbostaden. Vacker. Den var till salu för en massa år sedan och vi var sugna, men den var så dyr. Kollar på alla både renoverade gamla hus och nybyggda. Nya stallbyggnader. Vänder upp mot Thottska villan som ligger på åsryggen med en magnifik utsikt mot Strömsholms slott. Fortsätter vidare. Passerar röda hus, spruthuset (där rymdes brandkårens sprutvagn och häst förr i tiden), kollar på det gamla gula stallet/ridhuset och äntligen får vi se ett par av huvudrollsinnehavarna här på stallbacken. På behörigt coronaavstånd.

Så äntligen mot målet och belöningen. Vårt goda bageri på Markan och den traditionella semlan!
Mycket gott eftermiddagskaffe!
Lasse
PS
Klicka på bilderna så blir de fullstora.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CAPTCHA (Robotkollare) *