Konstrunda i Surahammar

Söndagen (3 oktober 2021) ägnades åt en liten rundtur till Surahammars två konstgallerier.
Första stoppet blev det etablerade Stenhuset där två konstnärer huserar denna månad. På undervåningen, i cafét, hittar vi hantverkaren Tobias Franzen som snidar i skateboard brädor. Lite kul och dekorativt. På övervåningen finns den etablerade konstnären Vivianne Elveström Roskvist. Hon arbetar i flera olika tekniker och material. Glas, målningar, emalj och skulptur. Drivet och säker blick och hand. Gillade flera av hennes grejer. Kanske allra mest skulpturen som snurrade med dirigenten och dennes kör. I huset finns även en butik där många av medlemsföreningens duktiga hantverkare säljer sina alster.

Fortsätter till Galleri Wission. Här är det de trevliga makarna Åsa och Christer Olofsson som driver eget galleri i den gamla missionskyrkan, som numera är deras hem och med galleri i kyrksalen. Oktober månads utställare är Leif Ahnlund som vi mest förknippar med motorcyklar och annat med motorer, men som i denna utställning har lejon som sitt motivområde.

Trevlig söndagstur till grannkommunen.
Lasse
Klicka på bilderna för att se hela bilden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CAPTCHA (Robotkollare) *