Konst på hög

Konst på hög är en spännande skulpturpark på Kvantorpshögen, strax sydost om Kumla. Mitt på närkeslätten ligger högen, ca 100 m hög, som ett minne från alunskifferbrytningen under 2:a världskriget då man utvann petroleum från skiffret här. Egentligen är hela området ett friluftsområde. Här finns slalombacke på vintern, MTB bana på sommaren, Europas längsta trätrappa med 427 steg, trevlig golfbana vid foten av högen och en massa utomhusinriktade aktiviteter.

Skulpturparken med 30-talet spännande verk finns att vandra runt till och beskåda. En makalös utsikt är också inkluderad i besöket. MEN, blåser det blir det kallt,så klä på dig ett lager extra. Och följ skyltarna med varningar för heta platser. Här och där ångar det upp svaveldoftande gaser från högens fortfarande varma inre.

Har du tid över så rekommenderar jag Sjöparken i utkanten av Kumla, också SO om orten. Här har kommunen gjort irodning ett jättefint strövområde vid reningsdammarna och närmast vägen finns en stooor trädgård med orangeri samt en jättebra restaurang – Goda rum. Ett återkommande mat och besöksställe av oss.
Lasse
Klicka på bilderna för att se hela bilden

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CAPTCHA (Robotkollare) *