Mera svamp

Några bilder till från vår höstjakt på trattkantareller. Vi sökte oss vidare ut i, för oss, nya skogsområden efter svamp då våra gamla invanda marker antingen är kalhuggna eller av andra orsaker inte lika intressanta längre.

Den 7 oktober, dagen före att älgjakten tog sin början här i mellansverige gav vi oss ut igen med nyutskriven karta från Lantmäteriets karttjänst (helt suveränt – gillar du kartor är det ett måste att besöka) på jakt efter nya marker. Tät hög granskog dominerade skogen där vi stannade. Marken klädd med djup grön mossa och här och där uppbökad av vildsvin. I den mulna dagens ljus blev det nästan lite noir stämning. Inte direkt den optimala svampmarken konstaterar jag.

Min telefon ringer, jag svarar och och pratar med hantverkaren som skall komma till oss om någon dag. Samtidigt som jag står med fötterna djupt nedsjunkna i mossan börja jag plötsligt se – höstkantarell efter höstkantarell. Det är så typiskt! Ögonen måste på något sätt kalibreras för att känna igen svampen.

Det tar inte så lång stund att plocka vårt behov, blev ca sju liter rensade trattisar + någon liter taggsvampar vi fann vid fikaplatsen längre bort.
Lasse
Klicka på bilderna för att se hela bilden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CAPTCHA (Robotkollare) *