Katarina Holmström

Sitter och letar i mitt bildarkiv efter en gammal bild. Hittar under tiden de här bilderna från fotoutställningen Planket i Göteborg som arrangerades under stadens Kulturkalas i augusti 2018. Planket är en utställning där man anmäler sig och om man kommer med får ca en löpmeter på ett plank/staket/nät in mot Trädgårdsföreningen som utställningsyta, att valfritt disponera. Kul och folkligt. Planket arrangeras även på fler orter. Stockholm är den mest kända.

Minns att när jag var där blev jag så oerhört glad av att fotografen Katarina Holmström ställde ut. Dessförinnan hade jag bara sett hennes magiskt vackra bilder i tidningar och här fanns både hennes bilder och hon själv. Minns fortfarande vårt möte med glädje och vi pratade om motiv, teknik och känsla i bilderna. Jag har försökt att efterlikna hennes många exponeringslager och kamerarörelser med ett mycket klent resultat.

Vill passa på här att lyfta fram henne som en, i mina ögon, förbaskat duktig fotograf.
Lasse

Klicka på bilderna för att göra dem större

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CAPTCHA (Robotkollare) *