Hallstahammars konstförening

Jag inledde ett blogginlägg den 18 mars 2020 med följande text:
Vad är det som gör Sverige så typiskt svenskt. Många har försökt och mejsla ut svaret på den frågan och inte är jag heller kapabel att ha något stort svar på det. Men en del av svaret borde inbegripa vårt föreningsliv som bygger på ideella människors engagemang och arbete.

I lördags besökte vi föreningens välbesökta (ca 60 medlemmar) höstmöte som bjöd på en trivsam överraskning. Utöver lite sedvanligt prat om föreningen, kommande jubileumsutställning (2022), utlottning av inköpt konst, mm så kom ortens mesta konstnär – Kent Iwemyr – på besök. Han och hans hustru Sonya berättade under en dryg timme om konstnärsskapet, leta och finna egen stil, episoder och händelser om utställningar och möten med människor runt om i hela världen. Roligt och givande att veta mer om en konstnär som är ganska okänd för många på orten.

Med sig hade han också ett antal tavlor som om några dagar skall transporteras till Leipzig, Tyskland för en utställning. Just nu bekymrade han sig för att utställningen i Seoul, Sydkorea kanske inte kan besökas p.g.a. av karantänbestämmelser som blir alltför tidskrävande. Tavlorna är där men kanske han inte får möjlighet att vara där på vernissagen.

Vi var många som flockades kring hans konstverk med lite underfundiga titlar.

En kul och trevlig lördag eftermiddag och den tackar vi alla ideella krafter i konstföreningen för.
Lasse

Klicka på bilderna för att se hela bilden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CAPTCHA (Robotkollare) *