Godmorgon Västerås

Klockan är strax efter 8 på morgonen. En alldeles underbar morgon. Jag svänger ner till Tegeludden i östra Västerås för att ta en snabb morgonpromenad i Hamre våtmark. Det är Hamrebäcken, som strax före sitt utflöde i Mälaren, leds runt i en ringlande form för naturlig rening. Längs strandkanten, fast i vattnet, går en snirklig ”brygga”, med sittplatser och annat till nytta och glädje för oss som njuter av morgonpromenaden. Det är joggare, raska promenader personer, barn i vagn med småspringande förälder och hundägare. Och så jag, fotograf i maklig takt, som försöker fånga ljuset över staden och våtmarken från den uppgående solen. Hamnar i ett kortare samtal med en yngre hundägare som tycker att dessa morgonpromenader här är en lisa för själen. Gläds åt hennes smak och att hon verkar ha förmåga att se och njuta.

Där bryggan vänder inåt land ligger ett vindskydd, längs strandkanten är det fullt av bäverspår – följer ett inåt vassruggarna och strax finner jag avverkningsplatsen för maten. Vänder åter mot bilen, noterar att isen börjar lägga sig i dammsystemet och att de olika vassorterna har passerat bäst före datum, men är ändå effektfulla i gryningsljuset.

Godmorgon Västerås
Lasse

Klicka på bilderna för att se hela bilden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CAPTCHA (Robotkollare) *