Julmarknad på Skantzen

Årets lokala julmarknad för oss. På Skantzen i Hallstahammar. Gott om bilar på parkeringen vid badet och en strid ström av människor, barn och hudar till och från hembygdsföreningens område vid Skantzen. Här som är både dåtidens som nutidens centrum för Strömsholms kanal. Trängsel bland stånden och inne i de olika ”ladorna” med olika ”hemmaproducerade” varor. Stickat, snickrat, tovat, honungsskördat, skolklasser som sålde bröd, … Längst kö var det till Tomtens källare där julklappsönskningarna skulle framläggas samt mest vuxna i kö till brända mandlar. Lions medlemmar lockade med lotterier och lite pyssel, ponnies skrittade långsamt runt med små telningar på ryggen. OCH kanske det viktigaste. Träffa gamla bekanta, prata bort en liten stund och önskningar om att julen skall vara av godo.
Lasse

Klicka på bilderna för att se dem i full storlek.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CAPTCHA (Robotkollare) *