Jul på Åsby

När jag var liten var julskyltningsdagen en höjdpunkt. I Degerfors (växte upp där) täcktes affärernas skyltfönster över med papper i dagar/kanske veckor innan skyltsöndagen var kommen. Vi bodde lite utanför samhället och när söndagen var kommen åkte vi in med bil, parkerade och började så promenera runt bland butiksfönstren. Mamma och pappa hälsade på bekanta, hattar som lyftes som hälsning, men framförallt studerades butikernas skyltfönster och julklappslistan blev snabbt allt längre i min fantasi. Leksaksaffärens fönster var bäst tyckte jag, och där fanns tomtenissar som visade upp leksaker, körde de mekaniska leksakerna och gjorde allt för att vi ungar som klängde likt drivor utanför glaset skulle göra långa julklappslistor.

Idag är det inte så, MEN när det lackar mot jul åker vi gärna till Åsby trädgård i Hallstahammar, inte minst för att spana in deras fantastiska skyltning med olika teman varje år. I år handlar det om Askungen.

Här är ett knippe bilder (med en liten enklare kamera) som börjar med den rätt så anspråkslösa entrén in till växthusen och lite av drömmarnas värld.
Lasse

Klicka på bilderna för att se dem i fullstorlek.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CAPTCHA (Robotkollare) *