Skadade blåmusslor

Vi köper och äter blåmusslor rätt ofta under vintern. Tycker helt enkelt att det är gott. MEN, vi irriteras varje gång att vi måste kasta så många musslor. Först får vi kasta de musslor som har skalen förstörda, och det gäller varje gång – varje nät med musslor. Sedan efter ”kokning” får vi kasta de som inte öppnat sig.

Räknade nu senast. Totalt 41 musslor i väldigt blandade storlekar (från jättesmå till riktigt stora), dansk leverantör till vår lokala ICA-butik.kastade 9 stycken med skadat skal = 20%. denna gång behövdes inga fler kastas = alla öppnade sig. Tyder på bra hantering i affären. Funderar på vilken butik och konsument tycker det är helt OK och normalt att köpa en vara där 20% är oanvändbara och till och med farliga att förtära. Tyvärr brukar det oftast finnas fler som behöver kastas.

Den här gången blev det gratinerade musslor. Panko + riven parmesan + smör i skalen efter de hade ”kokats”. Gott i all sin enkelhet.
Lasse

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CAPTCHA (Robotkollare) *