Julafton 2021

Vi firar julafton i stillhet, till Annandagen kommer våra barn med familjer ( de som är friska – en gammal vanlig influensa har slagit ut en del). Framåt dagen åker vi till Bergs kyrka och tänder ljus för våra föräldrar och hoppas de har en god jul. Vi går en liten runda på kyrkogården. Det har snöat några centimeter i natt men fotspåren och ljusen är många här.

Vänder hemåt, fyller på maten till småfåglarna och sätter upp en liten havrekärve. Kommer ihåg min bardoms julkortsbilder där Jenny Nyström tecknat kärvar fulla med röda domherrar. Hemma hos oss verkar fåglarna mest rädda för kärven. Vet inte hur de ska handskas med den. Tar en runda i trädgården. Rudbeckian har fått en liten vit hatt på huvudet och en del av gräsens ax speglar sin siluett mot himlen.

En röd rosett lyser på dörrens krans och inne glimmar granens röda kulor och krubban har i år begåvats med trendig ledbelysning.

God Jul
Lasse

Klicka på bilderna för att förstora dem.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CAPTCHA (Robotkollare) *