Det snöade i natt

Vaknade vid 5-tiden av snöplogen dånade på vår villagata. Vi har en duktig plogare som inte lägger upp mer snövallar än nödvändiga. Men visst måsta jag skotta. Brukar ta ca 45 minuter. I natt kom det ca 10 cm snö. Tack och lov, lätt snö. Råkade ha på mig telefonen och det visade sig efteråt i dess stegräknare att jag hade gått 2 km under skottningen.

Lite senare idag hade vi lite inköpsbehov i vår lite större by. Passade på, som så många gånger tidigare, att promenera runt Skantzsjön. Det är ett vackert område där Strömsholms kanal har utvidgats till en mindre sjö. Egentligen är det ett vattenmagasin för att täcka vattenbehovet vid slussning nerströms under säsongen. Vi och många andra tar en promenad runt sjön eller förlänger promenaden upp- eller nedströms efter kanalen. Lika vackert åt båda håll.

All snö gör det lite speciellt, dessutom är det jättedimmigt. Börjar med en bild ut över sjön och dess ö – Krutholmen. Här förvarades dynamit en gång i tiden. Framme vid Mekanikusområdet, centrat för kanaltrafiken under kanalens glansdagar. Idag Svedvi Bergs hembygdsförening. Extra fint här. På en liten kulle ligger kanalens arkiv, idag omvandlat till ett litet kapell. Två av våra barnbarn är döpta där. Fortätter över gångbron, spanar in stora trädet med alla sina mistlar. Ler lite när jag tittar på ”vita byn” – ett litet rött hus har smugit sig in. Som en uppkäftig protest?

Klara med rundan. 2,4 kilometer säger samma telefons räkneverk.
Lasse

Klicka på bilderna för att se hela bilden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CAPTCHA (Robotkollare) *