Årets Konstrunda invigd

Så är vi på gång. Fullsatt och glad trängsel när årets Konst- och Kulturrunda i Kolbäcksådalen invigdes på skärtorsdagens eftermiddag.

Konferencier Anders Geidemark ledde oss genom programmet. Skönsjungande Deborah Henriksson gästade oss igen. Kommunalrådet Catarina Pettersson, lätt förklädd till påskkärring, invigningstalade och invigde årets Konstrunda. Stafettmåleri på temat höst bland närvarande konstnärer – konstverken skall senare auktioneras ut och behållningen tillfaller något lokalt stödprojekt.

Invigningen avslutades med, numera, traditionell äggpickningstävling under ledning av den mellanlandande påskkärringen. En mycket glad vinnare fick Anders Geidemarks nya bok om Strömsholms kanal. Riktigt trevlig invigning som dessutom livesändes via en youtubekanal av ABFs TV/film/ljud medarbetare. Går att se i efterhand via Konstrundans hemsida.

Nu har vi tre dagar av pur glädje framför oss. Åka runt bland så många utställare vi hinner. Jag brukar ofta likna Konstrundan med en skattjakt för vuxna. Finna vägen till de 134 utställarna och de 30 platser de är utspridda på. Och se vad vi gillar bäst och kanske det följer med något hem.

Själv finns jag tillsammans med kamraterna i Bildgruppen Prisma. Vi har en samlingsutställning och föreningspresentation i Eldsbodahuset i Hallstahammar.
Lasse

Klicka på bilderna för att se hela bilden

2 svar

  1. Ann-Britt Gustafsson skriver:

    Hej Lasse!
    Nu tittade jag på flera av dina händelser!
    Fint att se!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CAPTCHA (Robotkollare) *