Konstrundans dag 1

Långfredag. Idag startar Konstrundan på riktigt. 134 utställare på 30 platser + samlingsutställningen i Hallstahammar. Har bestämt mig för att åka runt de första två dagarna för att samla på mig intryck, synpunkter från utställare, besökare, media, lokalupplåtare,…

Dag 1 ägnar vi åt den mer sydliga delen av området. Inte hinner vi med alla men många blir det. Vi börjar dagen tillsammans med radio P4 Västmanland och deras reporter Jesper Johansson. Klockan är 10 och Konstrundan öppnar. Direktsändning från Strömsholms slott, rask promenad över till den närbelägna Oscar Eilerts gamla fotoateljé där keramikern Anna Eilert besöks och blir intervjuad i direktsändning. Anna är barnbarn till fotograf Oscar. Därefter kort bilfärd till stallbackarna vid Strömsholm och Ridskolans anläggning och dess stora samlingslokal/aula.

Här samsas hela 12 utställare. Många fotografer jag känner och även många besökare. Klockan är ungefär 10.40 och ny direktsändning. Först lite mer intervju med mig, därefter intervjuas Christina Lindqvist som är utställare och fotograf. Intervjusessionen avslutas med en av besökarna, Lars-Göran Sigmundsson. Vi säger hejdå till den trevlige reportern Jesper och vi drar vidare.

Kort stopp vid Stora Ekeby gård, där fotografen Linda Öberg ställer ut. Nästa stopp blir hos Thord Harry Nilsson och alla hans fina akvareller. I Kvicksund letar vi upp (det gäller att ha koll efter Konstrundans vägskyltar) ett par nya utställare. Mikaela Lindström och Ole Jensen. De bor jättefint och vi kikar in i deras varsina ”ateljéer”. Spännande och trevligt. Ytterligare ett kort stopp vid Borgåsund där Sibylla och Christer jobbar i väldigt gamla analoga tekniker. Våtplåt och gummitryck.

På golfklubben kollar vi in Lars-Görans akvareller och på Westerqwarn är det knökafullt med restauranggäster, utställare och besökare. Växlar några ord med Elena Strüwe som vi för många år sedan köpte en tavla av.

Dingtuna Bygdegård nästa stopp. Även här fullt med utställare, gott om besökare och många utställare som vill prata. Trevlig stämning, varierande konstutbud – här blir nog alla besökare nöjda.

Avslutar hemma hos konstnären Unna Katz i Vångsta. Hennes hus är både bostad, ateljé och utställningsplats under Konstrundan. Unna arbetar både med måleri och skulpterar. I huset finns även några gästkonstnärer. Färgstarkt och välkomnande. Möter trevliga Maria Björkman, kulturredaktör på Westmanlands Läns Tidning. Ser fram mot hennes kommande? reportage i tidningen.
Lasse

Klicka på bilderna för att se hela bilden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CAPTCHA (Robotkollare) *