Konstrundan Dag 2

Påskafton och årets Konst- och Kulturrunda i Kolbäcksådalen är inne på sin andra dag. Idag ställer vi kosan norrut till rundans nordligaste punkt. Virsbo Konsthall. Jag vet inte om jag varit i någon konsthall med ett så vackert naturligt ljus. Allt blir så mycket vackrare – förstår att många konstnärer vill ställa ut här. Går runt som man brukar och tittar och beundrar. Plötsligt får jag se en prislapp som berör mig! Och vår omvärld är mitt i rummet.

Stenhuset i Surahammar, mycket trevlig och varierad utställning. Gallerie Wission därefter, även där en utställning som jag tilltalades av. Bultlokalen i Hallstahammar – vad många besökare och även här en härlig blandning av stilar.

Kanalbyggnadshyttan tror jag är rundans festligaste utställningsplats. Bland slussportar som renoveras är det fullt med utställare, även här i flera olika ”discipliner”. Många besökare, jag tror att lokalen även lockar till besök. Inte helt enkelt att komma in här till vardags.

Stenklubben lockar med smycken och annat för lust och fägring. Kulturhusets Konsthall. En mycket prydlig utställning med spännande utställare varav en var porträtterad i lokaltidningens kultursida idag.

Sista stopp för dagen är den nytillkomna lokalen Gårdsbutikens höloft, strax norr om Kolbäck. Jättemycket folk, trevlig och spännande miljö, men gårdagen hade varit kall i nordanvinden. En höskulle är per definition luftig i sitt byggnadssätt.

Ännu en kul dag att åka runt och se så fantastiskt mycket snyggt!
Lasse

Klicka på bilderna för att se hela bilden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CAPTCHA (Robotkollare) *