Sherryprovning

Häromkvällen var vi på sherrryprovning med kamraterna i vår avdelning av Munskänkarna. Gott, lärorikt och trevligt. Vi provade oss igenom fem olika typer av sherry och några var godare (i min mun) än andra. När vi varit i Spanien går vi ofta till någon bar/tapasställe och äter tapas och då ingår både något att dricka och en liten ”rätt”/tapas i beställningen. Visst står det ofta att sherry och tapas är en trevlig kombo men jag ser nästan aldrig att någon dricker sherry. Vin eller öl dominerar fullständigt.

Läser också att det kan passa till sushi så i morgon skall vi testa med det hör hemma. Köpte också lite torkad skinka och salami i affären idag som komplement till hemmaprovningen. Lärde mig att sherry behöver nog vara näst intill kylskåpskall vid förtäringen – skall kyla de vi har lite mer.
Lasse

Klicka på bilderna för att se hela bilden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CAPTCHA (Robotkollare) *