Enköping en vanlig lördag

Åker med goda vänner till Enköping – Sveriges närmaste stad – enligt deras gamla slogan. Och det stämmer väldigt väl när man är där. Vill minnas att den även var känd för pepparrot precis som Västerås är känd som gurkstaden eftersom det i.a.f. tidigare var gott om gurkinläggningar där.

Vi tar en stillsam promenad i ”Drömparken”, en av alla de parker som satt staden på trädgårdsentusiasternas karta.
Men snart nog letar vi oss till Bistro Bombance, en liten resturang vi återupptäckte för några veckor sedan. Nu unnar vi oss lite helggott. Alla väljer fisk och skaldjursgrytan. Och vilken smakexplosion! Höga kraftfulla smaker, här är det max av allting. Fänkål, anis, vitt vin, grillad jätteräka, musslor, fiskar rotfrukter, grönsaker. Herregud jag tror att jag föråt mig. Konstigt nog fanns det utrymme för en liten dessert också.

I söndagens DN fanns en artikel om besöksmål runt Mälaren – gissa vilken restaurang som rekommenderades i Enköping?!
Lasse
Klicka på bilderna för att se dem i full storlek

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CAPTCHA (Robotkollare) *