Vårcaprice med Fryx

Västerås musikklasser vid Fryxellska skolan firar skolavslutning med en fullsatt vårkonsert – vårcaprice i Västerås stora konserthus. Vi kom i håg konserten lite sent och fick några av de kvarvarande biljetterna uppe på sidan av balkongen. Inte ser vi riktigt hela scenen – men vi hör! Och som vi hör!

Visst är det säkert fullt av föräldrar, syskon, mor- o farföräldrar i publiken, men säkert även sådana som vi. Vi som gillar den här typen av konserter med stor orkester och kör. Och visst är det många ungdomar på scen. Säkert över 200 plus suveräna Västerås Sinfonietta med dryga 30-talet musiker.

Folkviseton är temat i årets konser, men visst är det en hel del annat som smyger sig in. Plus lite ”barnsliga upptåg” som det skall vara i en caprice. Gästartister är Lena Willemark, Lisa Rydberg och Lisa Långbacka. Alla tre med tydliga rötter i folkmusiken. Drygt 20 nummer, många vi aldrig hört och många nya arrangemang.

Att det slutade med stående ovationer var självklart, dels är det ”fansen” man spelar inför men framförallt för att konserten var himla bra!
Lasse

Klicka på bilderna för att se hela bilden

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CAPTCHA (Robotkollare) *