Åmmeberg och Vätternrundan

Var i Åmmeberg (ledtråd = ligger strax öster om Askersund) häromdagen. Inte Sveriges metropol kanske, men platsen för en årlig kusinträff. Mycket trevligt. På väg hem stannade vi vid den lilla affären i centrum och naturligtvis måste man kolla anslagstavlan. Noterar att cykelloppet Vätternrundan är förlängt i år med ca 1,5 mil. Så nu går loppet från Askersund via Zinkgruvan, Godegård ner mot målet i Motala.

Jag kan inte mycket om den tävlingen, men jag tror att nu kanske det börjar vara fullt av cyklister som passerar förbi anslagstavlan nu. Det lär vara ca 14000 som startar, kanske inte alla orkar ända hit, men många blir det nog. Kanske det inte stannar så många och besöker den lilla butiken eller det charmiga biblioteket. Men under något dygn eller så livas nog samhället upp.
Lasse

Klicka på bilderna för se dem i full storlek.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CAPTCHA (Robotkollare) *