Patrik Larssons utställning

Drog med mig både dotter och dotterdotter på Patriks Larssons vernissage av sin utställning Den stilla säsongen på Hallstahammars Konsthall. Väldigt få besökare – tyvärr. Hoppas det kom fler. Men utställningen hänger ända till 20:e augusti 2022.

Stillsamma bilder av den bad-/sommarsäsong som är ett halvår bort. Medvetna eller omedvetna inspirationskällor är säkert Jan Töwe, Lars Tunbjörk m.fl. vilket Patrik håller med om. Det vi ser och påverkas av, tar vi med oss vidare genom livet. Jag är själv rätt påverkad av Patriks första bok – Det knappt märkbara – som skildrar den natur vi andra kanske bara hastar förbi.

Bilderna i utställningen är medvetet ljust kopierade för att försöka förmedla en så positiv stämning som möjligt av dessa miljöer. Här bidrar också mängden bilder att upplevelsen blir så tydlig. Även i denna utställning och bok förmedlar han samma känsla av att fotografera det som vi andra hastar förbi. Och finner en vilsam skönhet i det. Att bilderna är högklassigt kopierade och monterade bidrar till upplevelsen.
Lasse

Klicka på bilderna för att se hela bilden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CAPTCHA (Robotkollare) *