Konstglas med Micke Johansson m.fl.

Virsbo Konsthall gör det igen! Ordnar en stor utställning med svenskt konstglas när det är som bäst. Micke Johansson tillsammans med fem andra glaskonstnärer fyller konsthallens industriruffa innanmäte med sina otroligt vackra glasföremål.

Undrar om inte glas är något som passar extra bra i konsthallen. Dels för att det är ett magiskt vackert ljus från två sidor plus ovanifrån där dagsljuset strilar ner genom lanterninen, dels för att det sköra glaset konstraterar verkningsfullt mot den tuffa, hårda gamla industrilokalen.

Att glas, inte minst konstglas, mår bra av att betraktas upplyst råder ingen tvekan om. men jag är trots det lite tveksam till de ”plattformar” med en uppåtriktad lampa som utgör en sorts piedestal till en del av glasen. Visst är det lite effektfullt i ett mörkare rum, men vi hade det själva under en tid och tröttnade. Tycker att effekten på något sätt förminskar verkets egen inneboende skönhet. Ett rum med vackert ljus gör att glasföremålen känns mer inkluderande i en inredning.

Gillar du konstglas – det bästa du kan se utanför Småland! Åk hit. Pågår juli ut, öppettider kolla Konsthallens hemsida.

Gott om besökare och en hel del redan sålt. Denna gång nöjde vi oss med gott kaffe, bulle och rabarberkaka.

Lasse
Klicka på bilderna för att se hela bilden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CAPTCHA (Robotkollare) *