Rytterne lilla kyrkoruin

Den sena eftermiddagssolen söker sig in bland ruinens vinklar och vrår med sitt gulaktiga skimmer. Runt den gamla kyrkoruinen går stengärdsgården. Rytterne lilla kyrka byggdes troligen under 1300 – 1400 – talet. I början av 1800-talet byggdes en ny kyrka i Rytterne och material till kyrkobygget hämtades från de två äldre församlingskyrkorna. Den äldre och den nyare (den lilla).

Ruinen är en stillsam plats för reflektion och kontemplation. Förmodligen är det en arbetsam hembygdsförening som nyligen har röjt sly, slagit gräset med lie och hässjat det. Klockstapeln doftar nytjärad. Ibland används ruinen används för bröllop och för porträtt/modellfotograferingar. Trevlig plats.
Lasse

Klicka på bilderna för att se dem i full storlek.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CAPTCHA (Robotkollare) *