Lands – Öppna trädgårdar

I söndags – 17 juli 2022 – var det dags för Tidningen Lands evenemang Öppna trädgårdar. Ett evenemang som de var först ut med i riksomfattande skala. Under åren verkar det som det är färre trädgårdar och det alternativa evenemanget 1000-trädgårdar lockar fler att öppna sin trädgård.

Vi valde ut två trädgårdar som vi aldrig besökt tidigare och som låg inom rimligt avstånd. Först ut blev en trädgård i Valskog (mellan Köping och Arboga). En mindre radhusträdgård på 750 kvm som visade på vad mycket trädgård man kan få plats på liten yta.

En massa små trädgårdsrum med olika teman/inriktningar/funktioner. Roliga detaljer, mycket gott om växter. En av alla detaljer var användningen av tallkottar – som det fanns naturligt gott om eftersom en (numera inhamlad) ståtlig tall bidrog med. Armeringsnät och andra rostiga detaljer var genomgående drag samt ovanligt många symaskinsunderreden. Många hostor planterade i krukor. En del mindre sorter blev på detta vis snyggare exponerade. Vi tar nog det med oss hem. Kanske även lättare att hålla från mördarsniglarna.

Kul och trevlig trädgård och med en synnerligen glad och trevlig ägare.
Lasse

Klicka på bilderna för att se hela bilden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CAPTCHA (Robotkollare) *