Lands öppna trädgårdar – del 2

Trädgårdsbesök nr 2 denna trädgårdsdag. En av fördelarna med evenemanget Öppna trädgårdar för att man får komma till platser (och naturligtvis trädgårdar ) man annars inte får se och uppleva. Den här gången ligger trädgården i en lite by – Sörhamra – mellan Strömsholm och Munktorp i södra Västmanland. Vi bor inte så jättelångt härifrån och åkt förbi avtagsvägen hit. Så ”gulligt” och mysigt. Dagens soliga (och blåsiga) väder förstärker intrycken.

Stor trädgård, hus från 80-talet liggande på en svag sluttning ner mot byvägen. Jättefin utsikt över åker och skog. Stor gräsmatta med rabatt-/planteringspartier spridda runt huset. Gott om dahlior, stockrosor, vallmo och annat. Astilbe, persikoträd, kiwi, fruktträd … Frågade aldrig hur många kvm tomten är, men den måste vara flera tusen. Självklart blir det mycket att vattna och mycket gräsmatta att klippa.

Läge, läge, läge brukar det tjatas om i olika program om husdrömmar. Här är verkligen ett läge att drömma om. Svag sluttning i väster, kvällssol och långt att se för ögat. Men denna blåsiga dag noterar jag att vissa lägen ibland har sin minussida. Fint var det.
Lasse

Klicka på bilderna för att se hela bilden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CAPTCHA (Robotkollare) *