Anundshög i Västerås

Det är mulet, vinden drar, regnet kommer och går, det är ett riktigt bra fotoväder att besöka en av Sveriges mest historiskt intressanta platser. Anundshög, strax öster om Västerås rymmer en rik historia om livet och döden runt år 1000. Gravhögen är Sveriges största och det beräknas finnas omkring 2000 gravar i områdets omedelbara närhet. Ett givet besöksmål – även när vädret är varmt och soligt.

Jag valde att fotografera i svartvitt och förstärka/dramatisera bilderna. Förmedla lite av känslan att röra sig här bland gamla kungar, gå längs den gamla eriksgatan, ta in skeppssättningarna och platser där tinget beslöt i livets konflikter.
Lasse

Klicka på bilderna för att se hela bilden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CAPTCHA (Robotkollare) *