P4 NÄSTA – Finalkväll

I fredags bänkade vi oss i Västerås fina konserthus för att följa Sveriges Radios stora populärmusiktävling – P4 NÄSTA. Över 800 bidrag hade skickats in till de olika lokala radiostationerna. Jurys och radiopubliken har röstat. Och nu är det åtta bidrag kvar i tävlingen.

Uppvärmning av oss i publiken, att vi förväntas applådera och jubla. Och sjunga med i gästartisternas kända låtar. Nedräkning och plötsligt är vi i direktsändning. Titti Schults och Fredrik Birging leder oss igenom tävlingen. Kul att följa en direktsändning. Klockor – tid att hålla, påannonsera både artister och i vilken kanal som sänder eko-sändningen ikväll.

Så är det dags för artist efter artist. Lite intervju först och därefter fullt ös. Åttamannabandsorkester som leverera en rejäl ljudmatta till oss på sjunde bänk. Inte hade vi tänkt på öronproppar. Under omröstningen kom ett par gästartister. Den första Faith hade en mäktig röst, den andra gästartisten var gruppen Arvingarna. Prata om att vara populära hos publiken.

Efter juryns resultat hade vi samma artist på första plats. Tiffany från Jönköping. Men efter radiopublikens röster och segrarens manstarka fans på bänkraderna bakom oss så gick gruppen Andy and the rockets från Leksand om och vann. Tror att hela Leksands befolkning stödröstade!

Kul kväll – kan tänka mig att göra om det om finalen hamnar i Västerås någon mer gång.
Lasse

Klicka på bilderna för att se hela bilden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CAPTCHA (Robotkollare) *