Västeråsgurka blir till ättiksgurka

Jag är barnsligt förtjust i traditionell inlagd ättiksgurka. Inte minst till smörgås med leverpastej. Men den är också god till köttfärsbiffar/köttbullar med gräddsås eller i en sillröra eller till rökt kött eller …

Ja, jag är rätt svag för inlagd gurka och vi odlar västeråsgurka själva. I år har det inte växt så bra. Vet inte om vi vattnat dåligt eller om det är lite för skuggigt på växtplatsen. Men igår skördade jag första omgången. Bara 1,5 kg men det finns gott om gurkämnen som får växa till sig. Om du gör själv så tänk på att varje skördetillfälle måste läggas i en egen burk/pyts/… några veckor, därefter kan de slås ihop. Jag gjorde misstaget för många år sedan att bara fylla på med gurkan i den inläggning vi redan gjort – smakade ingenting.

Just nu är det bara priser på västeråsgurka i affären ifall du inte har egen. Kommer nog att behöva det själv – tror inte det kommer att räcka med det vi har på landet. Jag lägger nog in runt 5 kg/år. Brukar räcka till april/maj.
Lasse

Klicka på bilderna för att se hela bilden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CAPTCHA (Robotkollare) *